Hållbarhet i världens största näring

Jeppe Klockareson driver Fair Travel, har jobbat med hållbar turism i över 10 års tid och delade under Forum för samhällsutveckling med sig av kunskap och erfarenhet kring hållbar turism. Hans resonemang bygger på principen ”people, planet, profit” (människa, planet, vinst).
– Turismen i världen måste bygga på välmående hos människor. På en välmående natur. Och på vinst. Men inte nödvändigtvis bara på ekonomisk vinst. Vi behöver också se det som vinst att kunna bevara miljö och kultur.

Varför har det då gått så snett med turismen i världen? Besöksnäringen är världens största och snabbast växande, ändå drivs den i en form som är allt annat än hållbar.
– Jag tror vi får förklara det med att det är en relativt ung bransch. Turismen utvecklades först på 1950-talet. Branschen har växt snabbt och utan några som helst restriktioner. Jämför det med om man skulle sätta ett barn till världen och så låta barnet uppfostra sig själv.

Nu finns dock en vilja till förändring, det märker Jeppe Klockareson, men hindren är många.
– Dålig kunskap främst. Vi måste lära ut hållbarhet. I fallet med turism är det inte sällan så att den yngre generationen är upplyst, men deras chefer som är äldre men tar besluten, de springer efter. Och så gäller det att visa de inspirerande exemplen.

Hur ser du på möjligheterna för Åland att bli ett hållbart resmål?
– Jag är ju optimist så jag ser bara möjligheter. Många framgångsrika exempel är faktiskt öar eller ögrupper. En tydlig avgränsning gör det lättare att samla människor kring ett mål. Azorerna är ett bra exempel där turismen får anpassa sig till samhället istället för tvärtom. Man satsar på att få med sig lokalbefolkningen, bevara de lokala ekosystemen och kulturarvet. Hållbar turism är ingen nischprodukt utan en integrerad del i daglig verksamhet.

Är konsumenterna redan framme? Söker de faktiskt efter hållbara resmål?
– Reseservicen Trip Advisor har lanserat programmet GreenLeaders för boende och har även gjort konsumentundersökningar som visar att 32 procent av deras användare säger sig kontrollera hållbarheten hos det boende som de bokar. Cirka 8-9 procent tar även in hållbarhet i valet av destination. Och medvetenheten ökar ständigt.

Är de beredda på att betala för att resa hållbart?
– Det finns studier, men oftast på amerikanskt, brittisk och australiensisk marknad och ofta inriktad på de riktigt penningstarka. Det är definitivs så att hållbar turism kräver en aktiv införsäljning och kunskap hos den som säljer resan. Vi måste upplysa resenärerna, såhär bidrar du genom att betala lite mer. Du måste känna din gäst, din konsument, veta vad som driver dem.

Vad tycker du om olika typer av certifiering?

– Certifiering är bra om syftet är att du som aktör ska bedömas av en tredje part eller om du behöver guidning på vägen mot mer hållbarhet. Själv litar jag inte fullt på alla typer av certifiering utan ställer hellre frågorna själv.