Hej Matilda! | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Porträttbild på Matilda med texten "Matilda Dreijer, vikarierande ledande hållbarhetslots".

Hej Matilda!

I mitten av september flyttade Matilda Dreijer från Stockholm till Åland med sin hund Nimbus för att börja arbeta för lotsfunktionen som vikarierande ledande hållbarhetslots.

Berätta om din bakgrund (utbildning/jobb)?

I min senaste roll har jag bistått kundföretag i deras utveckling avseende hållbarhet och kundkännedom. Frågan om lönsamhet behöver inte vara en tröskel för företag som önskar ta sig an den hållbara omställningen. I akademiskt avseende har jag en teknologiekandidat i industriell teknik samt en MSc i Business Economics - hållbart företagande. Vidare har jag länge varit engagerad i diverse ideella föreningar och är idag bla strategisk rådgivare åt min fd studentkår där jag även satt som ordförande i drygt 2,5 år.

Vad lockade dig att söka tjänsten som vikarierande ledande hållbarhetslots?

Nätverket, området, uppgifterna och Åland. Tjänsten i sig stämmer överens med såväl min bakgrund och min erfarenhet och jag hoppas och tror att jag kan både bidra samt själv lära mig otroligt mycket - att flytta land och rike för. Sedan barnsben har en tavla fångat min uppmärksamhet i familjens stuga i Lemland med texten "Jag avundas de unga som har chansen att få vara med och kämpa för att bygga det nya Åland till ett nordiskt mönstersamhälle." Citatet är från min gammelmorfar, Matts Dreijer.

Hållbarhet är inte en enkel match, och den tar dessutom olika form beroende på bransch, segment och så vidare. Därmed kräver arbetet att man kavlar upp ärmarna, bjuder in till samtal och tänker tillsammans. Jag känner mig nu som ”den unga” som tar chansen att kämpa.

Vad är det som får dig att blomstra?

Specifikt: Att se naturen gå mellan säsongerna från hästryggen på uteritt.

Generellt energigivande: Havets närvaro. Handlingskraft. Gemenskap.