Mats Clemes är ny ordförande i hållbara storföretag | Bärkraft.ax

Translate this page to another language

Please note that if you use Google to translate this website, bärkraft.ax cannot guarantee the accuracy of the translation.

Storföretagsgruppens stormöte
Bild: Ledande hållbarhetslots Karin Rosenberg-Brunila, tidigare ordförande Johannes Dahlman, ordförande Marika Lindström, ordförande Mats Clemes

Mats Clemes är ny ordförande i hållbara storföretag

Fredagen den 17 maj sammanträdde nätverksgruppen för hållbara storföretag inom bärkraft.ax och under mötet valdes en ny ordförande för gruppen. Nätverksgruppen tillämpar delat ordförandeskap och mandatperioden är två år. Johannes Dahlman, VD vid Dahlmans, som tillträdde som ordförande våren 2022 avgick och till ny ordförande valdes Mats Clemes, VD vid Transmar.

“Tack för förtroendet! Hållbarhet är ett mycket brett och viktigt ämne så det skall bli en spännande utmaning att försöka driva och utveckla hållbarhetsarbetet på Åland tillsammans med företagen inom bärkraft. Samarbete och nätverk kommer att vara en stor och viktig del av hållbarhetsarbetet i de åländska företagen. Kraven från kunderna ökar och EU:s regelverk inom hållbarhet skärps och blir mer och mer omfattande. Det är en stor utmaning för det enskilda företaget.” säger Mats Clemes.

Marika Lindström, personalchef vid Åland Post, fortsätter som ordförande tillsammans med Clemes.  

”Ett stort Tack till Johannes för hans genomtänkta och insiktsfulla åsikter inom hållbarhet. Han har bidragit till att bredda perspektivet på hållbarhet och lyfta in konkreta åtgärder som behöver göras i arbetet. Nu välkomnar vi Mats Clemes som ny ordförande. Det ska bli roligt att samarbeta med Mats. Hållbarhetsarbetet kan och ska göras över gränserna, därav visar vi vägen framåt att företag i samma bransch strävar mot gemensamma mål inom hållbarhet.” säger Lindström.

Johannes Dahlman ser fram emot att även i fortsättningen vara aktiv i nätverksgruppen för hållbara storföretag.

"Jag vill framför allt tacka för de två åren som ordförande inom bärkraft. På ett personligt plan har detta uppdrag gett mig nya vänner, arbetslivskontakter och ett bredare perspektiv på hållbarhetsarbetet i stort i vårt samhälle. Jag vill lyfta fram engagemanget och det goda arbetet som både gjorts och görs av personerna inom bärkraft, liksom det goda samarbetet jag haft med mina samordföranden Caroline (Lepistö, ordförande från hösten 2021 till hösten 2023) och Marika. Till Mats säger jag välkommen och kör hårt. Jag är helt övertygad om att Marika och Mats kommer leda storföretagsgruppens arbete framåt galant med nya perspektiv och nya idéer." avslutar Dahlman.